Nazlı Uyanık Yıldız

Nebyan Doğal’ı 2014 yılında kardeşi ile birlikte kuran Nazlı Uyanık Yıldız, Karadeniz yaylalarında yerel üreticiler tarafından geleneksel yöntemlerle, suni yem kullanılmadan, doğal döngüsüne müdahale edilmeden yetiştirilen hayvanların etlerini, büyükşehirlerde yaşayan ve sağlıklı gıdaya ulaşmakta zorluk çeken tüketicilere ulaştırıyor.

Hem ruhen hem de mesleki anlamda girişimci olan Nazlı Uyanık Yıldız, Nebyan Doğal'ı 2014 yılında kardeşi ile birlikte kuruyor.

Çocukluğunun geçtiği Bafra Şahinkaya Köyü'nde köylünün bilgi ve deneyimi sonucunda ortaya çıkan besin kaynağının şifalı olduğunu öğreniyor.

Büyükşehirlerdeki kaynağı belli, temiz, katkısız gıdaya olan ihtiyacı da bizzat deneyimleyerek köylü ile büyükşehirlerle köprü olmayı amaçlıyor.

Biz dedik ki burada bu işi yapan insanlar var, üreticiler var ve bunlar bırakıyor. Bu tarafta insanlar ne yediklerini bilmek istiyor biz bu iki tarafı bir araya getirmeliyiz.”

Böylelikle, Karadeniz yaylalarında yerel üreticiler tarafından geleneksel yöntemlerle, suni yem kullanılmadan, doğal döngüsüne müdahale edilmeden yetiştirilen hayvanların etlerini, büyükşehirlerde yaşayan ve sağlıklı gıdaya ulaşmakta zorluk çeken tüketicilere ulaştırmaya başlıyor.

Beykoz Riva'da kurulan üretim tesisinde, Karadeniz'den karkas halde gelen etleri müşterilerinin siparişlerine göre işleyip, paketleyip, soğuk hava zincirini kırmadan evlerine kadar teslim ediyor.

"Beykoz'da bir et işleme tesisimiz var, Tarım Bakanlığınca onaylı bir işletme. İstiyoruz ki buradan çıkan her şey insanların sağlığına iyi gelsin. "

Yetiştirici birliği modeliyle Türkiye'deki tüm üreticilere örnek olmayı ve üretilen sağlıklı gıda ürünlerini topluma daha yaygın şekilde ulaştırmayı hedefleyen Yıldız, doğal gıda misyonuyla, üreticileri ve müşterileriyle kurduğu güven ilişkisi ve adil ticaret prensiplerini koruyarak hızlı büyümesini sürdürmeyi amaçlıyor.

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}