Heyydays Gıda Üretim Pazarlama Ltd. Şti.

Kübra Balcı

Kurucu - Girişimci

Kastamonu Merkez

Kuzeykent Mah. Karayılan Sok. NO:1a/15 Merkez / Kastamonu

(366) 502 0778

Hakkımızda

Hakkımızda
Kastamonu’da çiftçi bir ailenin üçüncü ve en küçük kızı olarak, yarısı ormanlarla, diğer yarısı ovalarla ve uçsuz bucaksız tarlalarla kaplı Aşağıkayı köyünde doğdum. Toprakla büyüdüm… toprağın verdikleri ile doydum, öğrendim, yaşadım, var oldum.. Küçük bir kız çocuğu iken lise hayatımın başlamasıyla o karmaşık ve koca şehir İstanbulla tanıştım. Haydarpaşa Sağlık Meslek Lisesinde hemşirelik okudum 2012 yılında Bilim Üniversitesinin diyaliz bölümünde öğrenim hayatıma devam ederken çalışma hayatına atıldım, diyaliz hastalarının en büyük zorluklarının beslenme ile alakalı olduğuna şahit oldum ve beslenmenin hayatımızdaki önemini o zaman anladım. Tam bu sorunlarla ilgilenirken 2015 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine yolum düştü ve Beslenme ve Diyetetik bölümünde eğitim hayatıma devam etmeye karar verdim, lisans tezimi Hemodiyaliz Alan Bireylerin Protein Alımları İle Biyokimyasal Parametreler, Antropometrik Ölçümler ve Malnütrisyon Arasındaki İlişki üzerine yaptım. Bilimin ışığında bedenimizin nasıl sağlıklı besleneceğini, beslenme ile hastalıkların önlenebileceğini ve tedavi edilebileceğini, beslenmenin ana rahmine ilk düştüğümüz andan itibaren başlayıp ömür boyu hayatımızın her anında fiziksel, biyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda en önemli faktör olduğunu, tükettiğimiz her gıdanın sadece bedenimizi değil ruhumuzu da beslediğini öğrendim.
Bir diyetisyen olarak mezun olduktan sonra ve ilk danışanlarımla karşılaştığımda fark ettim ki bir yerde bir şeyler hep eksikti, danışanlarıma sürekli ne tüketmesi veya tüketmemesi gerektiğini anlatıyordum. Ancak sağlıklı gıdaya nasıl ulaşabileceklerinden bahsetmiyordum.. Aslolan ulaşılabilir gıda güvencesi, halk sağlığının korunması, sağlıklı bir geleceğin inşa edilmesi ancak sağlıklı gıdaya erişim ile mümkündür. Bunları anlatmam gereken ve söylemem gereken sadece danışanlarım değil herkesti. Üreterek tüketmenin daha kıymetli olduğunu herkes bilmeliydi, peki ben bunun neresinde olacaktım?
Ben doğduğum topraklarda en iyi bildiğim işi, eğitimimin ve bilimin ışığıyla birleştirip üreten bir genç, üreten bir kadın, üreten bir diyetisyen olmalıydım. O gün Kastamonu yolculuğum başladı.
Merhaba ben Diyetisyen Kübra Balcı…
Çocukken öğrendiklerim, okurken öğrendiklerim, çalışırken öğrendiklerim onların bana kattığı değerler, inanç ve tutku, bilimin tamamlayıcı gücü ile birleşti.
Kastamonu’nun ve Anadolu’nun toprakları bu güne kadar bu topraklardan geçen hiçbir medeniyeti, hiçbir uygarlığı ve hiçbir yolcuyu aç ve açıkta bırakmadı.
Buğdayın atası olan siyez 12.000 yıldır bu topraklarda yetişti, dünyanın en zengin bitkisel protein kaynaklarından biri olan kenevir tohumu yüzyıllardır burada üretildi üretilmeye de devam ediyor. Bize de Anadolu’nun zengin topraklarında var olan Aydın’da yetişen incirle Ordu’da yetişen fındığı Osmaniye’de üretilen fıstıkla Kastamonu’da ki siyezi birleştirmek düşüyor.
Size de ürettiğimiz, günümüz beslenme alışkanlıkları ile uyumlu, pratik, besleyici ve fonksiyonel hale getirdiğimiz bu değerli gıdaları tüketmek kalıyor.
Topraktan sofraya ulaştırdığımız, sürdürülebilir üretim ve en az karbon ayak izi ile geçmişe ve geleceğe saygı duyduğumuz bu gıdalara www.heyydays.com veya 0366 502 07 78 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Kastamonu’nun ve Anadolu’nun kıymetli topraklarında yetişen, geleneksel besinler ile geleceği beslemeyi hedefledik, sürdürülebilir bir üretim modelini hep birlikte hayata geçirdik ve devam edeceğiz. Herkesi geleneksel ürünlerimize sahip çıkmaya, yerel üretimi, çiftçiyi, kadın üreticiyi desteklemeye davet ediyorum.
İlginiz, emeğiniz, katkınız için çok teşekkür ederim..
Afiyet olsun..:)

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}