KAGİDER & BUİKAD Bursa Nilüfer Belediyesi ile Kadın Girişimciler İçin İşbirliği Yaptı

Kadın girişimcilerin yeni pazarlara ve bilgiye erişimini, yanı sıra özel sektör ve kamunun satın almalarını kadın girişimcilerden yapmasını desteklemek üzere kurulan 'Ticaretin Kadınları' çevrimiçi platformunun güçlendirilmesini hedefleyen işbirliğiyle, kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için Nilüfer bölgesindeki kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amaçlanıyor.

Nilüfer Belediyesi, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ‘Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi’ protokolüne imza attı. Protokol sayesinde, iş dünyasındaki kadınlar gerekli bilgilere ve üretim pazarlarına daha kolay ulaşabilecek. 

Halk Evi’nde düzenlenen imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu katıldı. Derneklerin yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı buluşmada, Oya Eroğlu ve Emine Erdem, kadın girişimciler olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de iş dünyasındaki kadınların örgütlenmesine vurgu yapan Oya Eroğlu, “Pandemi dönemi kadının önemini ortaya koydu. Kadının kazanması aslında Türkiye’nin kazanmasıdır. Bu tür projeler kadın girişimcilerin artmasına ve daha aktif olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem de proje hakkında detaylı bilgiler verdi. Türkiye’de son yıllarda kadın iletişim ağının önem kazandığını ifade eden Erdem, “İletişim ağını güçlendirmek kadınları da güçlendirecektir. Bu protokolle, kamu ihalelerinde kadın tedarikçilerden ürün ve hizmet alımı konusunda bir sistem oluşumunu hedefliyoruz. www.ticaretinkadinlari.com portalı sayesinde iletişim ağı güçlenecek” diye konuştu. 
Böyle bir projeye destek vermeyi önemsediklerini ifade eden Başkan Turgay Erdem de, kadın istihdamı ve girişimciliğini öncelikleri arasına aldıklarını belirterek, “Bugüne kadar kadınların aktif iş hayatında bulunmaları için önemli çalışmalara imza attık. Kadın derneklerimizle ortak çalışmalar yaparak onları her anlamda destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}