KAGİDER ve Tuzla Belediyesi Kadın Girişimciler İçin İş Birliği Yaptı

Tuzlalı kadın girişimciler ‘Ticaretin Kadınları’ ile yeni pazarlara erişecek

 

KAGİDER ve Tuzla Belediyesi kadın girişimcilerin desteklenmesi için iş birliği yaptı. ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformu aracılığıyla Tuzlalı kadın girişimcilerin yeni pazarlara erişimini artırmayı hedefleyen iş birliğiyle, kamu ve özel sektörü mal ve hizmet satın alımlarını kadın girişimcilerden yapmaya teşvik etmek amaçlanıyor.

 

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Tuzla Belediyesi, Tuzla Belediyesi’nde düzenlenen törenle, Tuzla’daki kadın girişimcilerin ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformu ile desteklenmesi için iş birliği protokolüne imza attı.

 

Kadın girişimcilerin yeni pazarlara ve bilgiye erişimini, yanı sıra özel sektör ve kamunun satın almalarını kadın girişimcilerden yapmasını desteklemek üzere kurulan ‘Ticaretin Kadınları’ çevrimiçi platformunun Tuzlalı kadın girişimcilerin katılımı ile güçlendirilmesini hedefleyen iş birliğiyle, aslen kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için Tuzla’daki kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amaçlanıyor.

 

İş birliği, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve KAGİDER Başkanı Emine Erdem’in ev sahipliğinde Tuzla Belediyesi’nde düzenlenen tören ile kamuoyuna duyuruldu.

 

Erdem: ‘Özel sektör ve kamu artık bir tıkla kadın tedarikçiye ulaşabilir’

 

KAGİDER Başkanı Emine Erdem, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Ülkemizde sürdürülebilir kalkınmayı sağlamanın yolu kadınları ekonomiye daha çok katmaktan geçiyor. Bu süreçte özel sektör ve kamunun mal ve hizmet satın alırken kadın girişimcilerle daha çok iş yapması çok kritik bir rol üstlenebilir. Çünkü böylece kadın girişimciler işlerini büyütecek, kadın istihdamını artıracak ve ekonomiye katkıda bulunacaklar. Ancak ülkemizde olduğu gibi dünyada da ihalelerden kadın girişimcilerin aldığı pay çok az. Öyle ki, tüm dünyada kadın tedarikçilerin kamu ihalelerinden aldığı pay sadece yüzde 1. Bizim hedefimiz ‘Ticaretin Kadınları’ portalı ile birlikte özel sektör ve kamuyu kadından satın almaya teşvik etmek. Bu portalda herhangi bir hizmet veya mal için sektör veya lokasyon temelli arama yapmak mümkün. Hangi bölgede, hangi mal veya ürüne ihtiyacınız var ise Ticaretin Kadınları portalına girip tedarik edebileceğiniz kadın girişimcileri bir tıkla bulabilirsiniz. Özel sektör ve kamuya çağrımız Ticaretin Kadınları platformunu ziyaret ederek, ilgili alanlardaki kadın tedarikçileri keşfetmeleri. Her zaman söylüyoruz: Kadından satın al-malı, memleket kazanmalı.”

 

“KADININ NEZAKETİ, LETAFETİ VE MERHAMETİNİ BİZZAT YAŞAYARAK ÖĞRENDİK”

 

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” KAGİDER’in Tuzla’da böyle bir çalışmayla bizi platforma davet etmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Tuzla’daki kadın girişimciler adına Tuzla Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Toplum açısından çok önemli avantajların olduğu önemli bir platforma dahil olduğumuzu düşünerek imza atıyoruz. Tuzla’da kadın ve kadın bakışı ile beraber yerel yönetimleri biz global düşüp, yerel uygularken kadının nezaketi, letafeti ve merhametinin çok önemli olduğunu bizzat yaşayarak öğrendik. Biz her zaman kadınca bakışı Tuzla’da oluşturmaya çalıştık. Apayrı bir platformda olduğumuzun farkındayız. KADİGER ile yaptığımız bu iş birliği bize ayrı bir güç verecektir” dedi. 

 

224 dernek 1200’den fazla kadın girişimci

 

KAGİDER’in koordinatörlüğünü yaptığı, Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUIKAD) paydaşlığında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesi kapsamında hayata geçirilen ‘Ticaretin Kadınları’ portalı ve mobil uygulamasına, Türkiye genelinde toplam 224 kadın girişimci derneği ve 1200’den fazla kadın girişimci kayıtlı bulunuyor.

 

Kadın girişimciler için girişimci destekleri hakkında bilgiler, etkinlikler, rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerinin linkleri gibi tüm gerekli bilginin bulunduğu Ticaretin Kadınları portalı ve mobil uygulamasında şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerin ürün ve hizmetlerine hızlıca ulaşmak mümkün.

Portala kadın girişimcilerin katılımı ise hâlen devam ediyor.

 

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}