Dernek Haberleri

DERNEK HABERLERİ

EGİKAD üyeleri Endüstri 4.0’ı konuştu

Ege İş Kadınları Derneği’nin geleneksel ‘Biz Bize’ toplantılarının bu ayki konuğu Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy oldu. Ersoy Dijital devrim Endüstri 4.0’ı ve gerekliliklerini EGİKAD üyeleriyle paylaştı..

BUİKAD’IN Zirveden Gelen Topuk Sesleri Etkinliğinin konuğu Ece ÇİFTÇİ oldu.

Zirveden Gelen Topuk Sesleri paylaşım toplantımızın 33.sünde konuğumuz Sosyalben Vakfı kurucusu, Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen "Gelecek Vadeden Genç Lider" ödülü sahibi Ece Çiftçi oldu.

ANGİKAD Haziran Ayı Toplantısı Gerçekleşti

22 Haziran 2018 tarihinde Swiss Otel'de gerçekleştirdiğimiz aylık toplantımızda "Turkish Coffee Lady" olarak tanınan Gizem Şalcıgil White konuğumuz olmuştur.

Batman’dan Avrupa’ya ekmek ihracatı Güneydoğu’nun tandır ekmeği kadınlara iş kapısı oldu

Batman’da özellikle yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi olan tandır ekmeği, artık iş kapısı oldu. Avrupa ülkelerine de tandır ekmeği gönderen Batman Girişimciler Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Batman’da tandır ekmeği köylerde ‘tandır damı’, şehirde ise ‘tandır evi’ olarak tabir edilen yerlerde üretilmeye devam ediyor. Köydeki kadınlar evlerinin ihtiyacını karşılamak için tandır ekmeği pişirirken, şehirde yaşayanlar ise bu işi gelir kapısı haline getirdi. Batman Girişimci Kadınlar Derneği, 2 tandır fırınını dernek binasının bahçesine yaparak tandır ekmeği üretmeye başladı. Günde yaklaşık 200 300 ekmeğin üretildiği tandır fırınları kadınlar için iş kapısı oldu.

BizBizze kadın girişimcilere güç veriyor

“Birlikte. Daha Güçlü.” sloganıyla 27 Haziran 2018’de JointIdea evsahipliğinde bir araya gelen BizBizze Derneği; üyeleri, girişimcileri ve destekçileriyle, öncelikle 2018’de başlayan Girişimcilik Eğitimi programının çıktılarını paylaştı. Buluşmada BizBizze’ye katkı sunan proje destekçilerine teşekkür edilirken gerçekleştirilen Speed Networking etkinliği ile konukların birbirini yakından tanımasına katkı sunuldu. Buluşma BizBizze YK üyesi ve Stage-Co Kurucu Ortağı Neşen Yücel’in moderatörlüğünde kurumsaldan ayrılarak kendi yollarını çizmek üzere harekete geçen “profesyonellerin” konuşmacı olduğu “Kurumsaldan Sonra Hayat Var mı?” paneli ile devam etti.

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}