SBS Bilimsel Bio Çözümler San. ve Tic. A.Ş.

ASLI ELIF TANUGUR SAMANCI

CEO/Kurucu Ortak

İstanbul Sancaktepe

Osmangazi, Ziya Sk. N:4, 34887 Sancaktepe/İstanbul, Türkiye

(533) 599 1352

Hakkımızda

Aslı Elif Tanuğur Samancı, 1996 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 2000-2013 yılları arasında özel sektörde Ar-Ge ve Kalite Direktörü olarak görev yapan Samancı, bu görevi süresince pek çok ulusal ve uluslararası proje gerçekleştirmiştir. Yüksek lisans öğrenimini yine İTÜ Gıda Mühendisliği bölümünde “Balda Orijin Tespiti” üzerine 2006
yılında tamamlayan Samancı, aynı zamanda firmanın Kalite Yönetim Temsilcisi olarak ISO 9001, ISO 22000 ve BRC kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemlerinin belgelendirilmesini ve ISO-17025 laboratuvar kalite yönetim sisteminin uygulanmasını sağlamıştır. Bu çalışmaların yanı sıra, metot geliştirme ve validasyon (Arı ürünlerinde hile, kalıntı tespiti, arı ürünlerinin genel kalite özellikleri, coğrafi ve bitkisel orijin tespiti, duyusal analiz vb.) ve yeni ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştirmiştir. Samancı'nın yönettiği projeler, TÜBİTAK TEYDEB, İstanbul Ticaret Odası ve Eurowards Türkiye tarafından da ödüllendirilmiştir. Uluslararası Bal Komisyonu üyesi olan Tanuğur, aynı zamanda TSE Ayna komite üyesi ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) arı ürünleri standardı komisyonu üyesidir.

Arı Ürünlerinin özellikleri ve analizleri konusunda pek çok ulusal ve uluslararası sunum ve yayını bulunan Samancı, aynı zamanda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje kapsamında hazırlanmış olan “Bal Sektörü İçin İyi Hijyen Uygulamaları” sektör kılavuzunun da yazarıdır.

Samancı, 2013 yılında profesyonel hayatından ayrılarak Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için eşi Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile KOSGEB destekli Ar-Ge projesiyle SBS Bilimsel Bio Çözümler’i İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurmuştur. Samancı, halen SBS Bilimsel Bio Çözümler San. ve Tic. A.Ş.'nin kurucu ortağı ve genel müdürü olarak çalışmaya; yurt içinde BEE’O yurt dışında da pek çok ülkede BEE&YOU markasıyla propolis, arı sütü, bal, polen içeren, doğal ve katma değerli ürünlerini tüketicilerine sunmaya devam etmektedir. Yurt Dışında 30'dan fazla ülkeye ihracatı olan SBS, Amerika ve Hollanda'da kurdupu şirketler üzerinden ABD ve Avrupa pazarını domine etmektedir.

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}