Dreamy M-Learning Proje Toplantısı

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD)’nin Avrupa Birliği Erasmus+ Yetişkin Eğitim Programı kapsamında yürütmekte olduğu Dreamy M-Learning Projesi’nin üçüncü toplantısı 13-14 Eylül tarihleri arasında Yunanistan’ın Pire Şehrinde gerçekleştirildi. El emeği üreten kadınlara e-ticaret platformu oluşturmayı ve bu doğrultuda eğitici faaliyetler sağlamayı hedefleyen projenin bu toplantısına dernek başkanı Tülin Helvacıoğlu, başkan yardımcısı Samiye Hancıoğlu, Ayşegül İşbilir, Nimet Can Balkan ve Yasemin Bor katılım sağlamıştır.

Alanında uzman partnerlerle eş zamanlı olarak 5 ülkede yürütülen Dreamy M-Learning Proje toplantısında kadınları ticari hayata hazırlamaya yönelik bilgiler içeren modüller, e-ticaret aplikasyon tasarımı ve web portal içeriği gibi konular masaya yatırıldı. Proje kapsamında iş kurmak isteyen kadınların izlemesi gereken adımlar, mali ve vergi mükellefiyetleri, teşvikler, teknik tanımlar gibi konulara odaklanan AFIKAD’ın sunumları Yasemin Bor tarafından gerçekleştirilmiştir. Kültürel farklılıkların partnerleri heyecanlandırdığı bu projede kadın istihdamına yönelik atılan sağlam adımlarla toplantı başarılı şekilde neticelendirilmiştir.

Dolu dolu geçen iki günlük toplantı sonrasında partnerler tarihte demokrosinin doğduğu şehir olarak bilinen “Akropolis” ve Akropol Müzesini ziyaret etmişlerdir. Arkeolog rehberliğinde gezilen tarihi mekanlara yönelik bilgilendirmeler yapılmış ve günümüzden geçmişe uzanan olaylar merakla dinlenmiştir.

T.C. Atina-Pire Başkonsolosluğuna Ziyaret

AFİKAD üyeleri T.C. Atina-Pire Başkonsolosu Oya Yazar’ı makamında ziyaret etmiş ve Yunanistan hakkında bilgiler almışlardır. AFİKAD ve Dreamy M-Learning Projesi hakkında Başkonsolosa bilgiler veren ekip projenin yaygınlaştırılması ve zenginleştirilmesine yönelik de fikir alış-verişinde bulunmuştur.

T.C. Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğine Ziyaret

Kadınların ticari hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen AFİKAD üyelerinin bir sonraki durağı T.C. Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği olmuştur. Ticaret Müşavir Yardımcısı Ayşe Özcan Erbilgin ve ekibi tarafından ağırlanan üyeler Yunanistan’daki ticari faaliyetler konusunda bilgi almıştır. Sıcak geçen ziyarette AB Erasmus+ kapsamında yürütülen Dreamy M-Learning Projesi hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

MESAJLARIM {{ chatStatus.unReadMessageCount }}
{{ nameShortener(getRoomName(item)) }}
{{ getRoomName(item) }}
{{ item.lastMessage.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(getRoomName(selectedChatRoom)) }}
{{ getRoomName(selectedChatRoom) }}
{{ nameShortener(getMessageName(item)) }}
{{ getMessageName(item) }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ nameShortener(newChatRoom.toName) }}
{{ newChatRoom.toName }}
DUYURULARIM {{ notificationStatus.unReadNotificationCount }}
{{ item.title }}
{{ item.creationTime | formatDateTr }}
{{ item.message }}